Ο Πολυδεύκης

Πολιτιστικός Σύλλογος

×

Μήνυμα

Failed loading XML...

Tο Σάββατο 25 Νοεμβρίου, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, έγινε στον Άγιο Μάμα η θεσμοθετημένη Γιορτή της Μπουκουβάλας για την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου. Ο θαυμάσιος καιρός συνετέλεσε στην αθρόα προσέλευση επισκεπτών παρά τις δυσκολίες από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

        Ο διοργανωτής Σύλλογος Φίλων του Ταϋγέτου Η ΛΟΥΣΙΝΑ από νωρίς το πρωί ετοίμασε και προσέφερε παραδοσιακή φασολάδα, λουκάνικο, ελιές και μπουκουβάλα, άφθονο κόκκινο κρασί αλλά και προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο (σαπούνι, αλοιφή της φωτιάς, κουραμπιέδες, κολοκυθόπιτα) που έκαμαν γυναίκες μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Επίσης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και δίπλες που κατασκευάστηκαν την προηγούμενη από φίλους και μέλη του συλλόγου μας.

        Στη γιορτή μάς τίμησαν με την παρουσία τους ο Εφημέριος Καστορείου πατήρ Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο αντιδήμαρχος Δ. Ε. Πελλάνας κ. Βασίλης Σκρουμπέλος, η πρώην βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου καθώς επίσης εκπρόσωποι τοπικών Κοινοτήτων, φορέων, και συλλόγων.

        Επίσης παραβρέθηκαν 50 και πλέον μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Νοτιοανατολικής Λακωνίας, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, και πλήθος πεζοπόρων από την Αθήνα οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο από τη γιορτή όσο και από το φυσικό κάλος της περιοχής μας, και οι φίλοι αρχηγοί με πολυμελή ομάδα από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Πάτρας.

        Στο χορό συμμετείχε και η Ομάδα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού του Πολυδεύκη, που καταχειροκροτήθηκε.

        Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη μοναδική χλωρίδα της περιοχής μας παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Βασίλη Λαγανά.

Παραδοσιακά προϊόντα επίσης παρουσίασαν:

- Η εταιρεία g-fish του Γιάννη Γεροντίδη τα μοναδικά προϊόντα πέστροφας, σολομού, και οξυρύγχου, που εκτρέφονται στις πηγές του Αγίου Μάμα.

- Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, γλυκά κουταλιού, χειροποίητα λικέρ κ.ά.

- Το Σ/Μ Αντ. Κούμαρη λάδι, κρασί, τσίπουρο, ξερά σύκα, καρύδια, κάστανα.

Τέλος η Αθλητική Ένωση Πελλάνας-Καστορείου παρουσίασε το ημερολόγιο του ερχόμενου χρόνου 2018.

Το διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της γιορτής, μέλη και φίλους του Συλλόγου, και ιδιαιτέρως όλες τις κυρίες για την ανιδιοτελή τους προσφορά στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Θερμές επίσης ευχαριστίες στους χορηγούς μας: Φάρμα Σκαφιδά, αδελφούς Βλαχάκη, κ. Άγη Χατζή, και το φούρνο του Γιάννη Δήμου. Επίσης στο μέλος και ηλεκτρολόγο μας Βασίλη Μενίδη για το φωτισμό της εκδήλωσης.

        Ακόμα ιδιαίτερες ευχαριστίες   στον κ. Χρήστο Μπελίτσο που πρόσφερε τα υλικά για τις δίπλες σε μνήμη του πατέρα του που πέθανε πρόσφατα.

Τέλος, επίσης θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Σπάρτης για την παραχώρηση του χώρου και την πολύτιμη συνδρομή του.

        Και του χρόνου.

Error: No articles to display

Error: No articles to display

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

teyxos 49

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι λέξεις μας

Error: No articles to display